Bahan A (diayak) :
1. 2cawan tepunggandum.
2. 1cawan koko.
3. 1sudu bakingsoda.
Bahan B:
1. 1cawan gula (diblender).
2. 2bijik telur.
3. 1½ cawan susupekat.
4. 1cawan minyakmasak atau minyakjagung.
5. 1cawan airpanas (mendidih).
Cara-cara:
1. Kacau gula+telur (jangan sampai kembang).
2. Masukkan susu dan kacau hingga daa tak nampak cam susu.
3. Masukkan bahan A. Pastu kacau lagik.. sampai penat.. =.=’
4. Masukkan minyak.
5. Masukkan airpanas. (Jagajaga , panasneh!!)
6. Letakkan dalam acuan dan dikukus dalam masa 30minit.
Waaa, daa ciap tu ley ar sedia untuk dihidang.. Haip! nak hidang untuk sape tu haa?? Ops.. lalalala~~
Pssttt, saiz cawannya camni taw!! jangan zoom in pic neh.. nati terbesar pulak.. kekekekee.. |
Lagi satu, jangan makan kek neh selalu taw.. takut nati demokkk.. @_@
5 comments:
hehehe...boleh cuba nieee..
confirm kena cuba taw dilla.. hehe =)
da lama cari resepi ni hu2
dija lepas masuk minyak tu,kacau tak?
sama jugak air? kacau tak?
huhu. da jumpe ley la try yep.. :)
kacau taw! dah rata minyak tu baru isi air panas then kacau lagi.. da rata, baru ley kukus.. selamat mencuba!! ^_^
Post a Comment