14 May 2011

Resepi: Chocolate moist..

Haa, korang ingat tak saya cakap nak beri resepi kat korang?? Meh sini.. salin neh.. takmo salin, wat terus pom oke.. kekekee, ^_^ terlebey excited sebab saya daa berjaya memasak..

Bahan A (diayak) :
1. 2cawan tepunggandum.
2. 1cawan koko.
3. 1sudu bakingsoda.

Bahan B:
1. 1cawan gula (diblender).
2. 2bijik telur.
3. 1½ cawan susupekat.
4. 1cawan minyakmasak atau minyakjagung.
5. 1cawan airpanas (mendidih).

Cara-cara:
1. Kacau gula+telur (jangan sampai kembang).
2. Masukkan susu dan kacau hingga daa tak nampak cam susu.
3. Masukkan bahan A. Pastu kacau lagik.. sampai penat.. =.=’
4. Masukkan minyak.
5. Masukkan airpanas. (Jagajaga , panasneh!!)
6. Letakkan dalam acuan dan dikukus dalam masa 30minit.

Waaa, daa ciap tu ley ar sedia untuk dihidang.. Haip! nak hidang untuk sape tu haa?? Ops.. lalalala~~


Pssttt, saiz cawannya camni taw!! jangan zoom in pic neh.. nati terbesar pulak.. kekekekee..


Lagi satu, jangan makan kek neh selalu taw.. takut nati demokkk.. @_@

5 comments:

Adila Khir said...

hehehe...boleh cuba nieee..

dja_amiensukhri said...

confirm kena cuba taw dilla.. hehe =)

Far said...

da lama cari resepi ni hu2

Far said...

dija lepas masuk minyak tu,kacau tak?
sama jugak air? kacau tak?

dja_amiensukhri said...

huhu. da jumpe ley la try yep.. :)
kacau taw! dah rata minyak tu baru isi air panas then kacau lagi.. da rata, baru ley kukus.. selamat mencuba!! ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...